ReCreativ2017

 

Proiectul „ReCreativ2017” a plecat de la rezultatele obtinute si de la feedbackul primit in urma derularii proiectului din 2016. Prin continuarea acestui proiect incercam sa rezolvam una din problemele cu care se confrunta societatea din ziua de astazi, si anume ca există un număr insuficient de modele de bună practică în ceea ce privește educația ecologică. si are ca public țintă tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, care urmează cursurile unei facultăți sau care deja au absolvit . Se va desfășura la Timișoara, pe perioada 1 Septembrie 2017 – 1 Decembrie 2017.

Înscrierile se fac AICI.

Principalele activități ale acestui proiect vor fi:

• 7 Octombrie 2017.

Activitati de ecologizare din arealul malului Begai.

– Sesiunea 1 – Activitati de cunoaștere a arealului padurii

– Sesiunea 2 – Concurs pe echipe pentru ecologizarea zonei

• 25 Octombrie 2017

Introducere in procesul de reciclare creativa

– Sesiunea 1 – Cunoasterea procesului de reciclare creativă

– Sesiunea 2 – Prezentarea de idei și exemple de bună practică

• 26-27 Octombrie 2017

Ateliere de reciclare creativa indoor

– Sesiunea 1 – Punerea în practică a elementelor discutate în ziua precedenta.

– Sesiunea 2 – Dezvoltarea de noi idei de reciclare creativă a deșeurilor.

– Sesiunea 3 – Introducere in arta Pirogravurii.

• 28 Octombrie 2017

Vizite la muzeele din Timisoara, Aceasta activitate o sa puna fata in fata participantii cu viata culturala a Municipiului,

Impactul prevăzut în urma implementării acestui proiect, vizează aspecte precum:

Ca rezultat al proiectului, un număr de 40 de tineri cu vârste cuprinse între 18 – 32 de ani, vor deveni agenţi ai schimbării mediului prin cunoştinţele temeinice dobândite pe parcursul atelierelor de reciclare creativă. Ca urmare a participării acestora la acţiunea de ecologizare şi la atelierele de reciclare creativă, va creşte gradul lor de conştientizare cu privire la importanţa reciclării creative dar şi gradul de implicare al acestora în acţiuni similare. Toate acestea vor produce schimbări pozitive în comunitatea locală, schimbări datorate în primul rând creşterii numărului de tineri implicaţi în activităţi ecologice. Aceştia vor fi incurajaţi să se implice activ în cadrul altor proiecte viitoare derulate de Asociaţia Natura din România şi să utilizeze informaţiile şi ideile acumulate în viaţa personală de zi cu zi dar şi să încurajeze alţi tineri sau alte persoane din comunitatea locală să adopte un comportament adecvat cu privire la protejarea mediului înconjurător şi adoptarea unei atitudini ecologice.

Proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara, si promoveaza orasul Timisoara, Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

 

 

Inscrie-te aici

 

Copyrighs @ Asociatia Natura din Romania

Designed by